Paslı Demir Nasıl Boyanır

Paslı Demir Nasıl Boyanır

Paslı demir nasıl boyanır. Kötü hava koşulları zamanla metal yüzeyini aşınmasına neden olur. Paslanan metal yüzeyle bir süre sonra yıpranmaya ve çürümeye başlar. Metal yüzeyleri ancak koruyucu boyalar ile çürümekten kurtarabiliriz. Peki paslanan ve çürüyen demirler nasıl bakım ve onarımı yapılmalıdır.

Paslı demir yüzeyine boya uygulanmadan önce yapılması gereken işlemler vardır. Öncelikle ilk olarak tüm metal yüzeyinin ıspatula ve tel fırça ile kazınması gerekmektedir. Metal yüzeyi pas ve kirden arındırılmalıdır. Raspa işlemi bittikten sonra tüm yüzeyin tozu alınmalıdır. Daha sonra yüzeye uygun zımpara ile tüm yüzey zımparalanmalıdır. Zımpara işlemi tamamlandıktan sonra tekrar yüzeyin tozu iyice alınmalıdır.

 

Kazıma ve zımpara uygulaması bittikten sonra metalin çok hasarlı olan bölümleri çelik macun ile onarılmalıdır. Bu işlem için çelik macun ıspatula ve boyacı küreğine ihtiyaç vardır. Macun uygulaması bittikten sonra tamir yerleri zımpara yapılmalıdır ve yüzeyin tozu alınmalıdır. Antipas boya uygulaması. Antipas demirin paslanmasını geciktirir ve boyanın yüzeye daha iyi tutunmasını sağlar.

 

Antipas Nasıl Uygulanır

Astar uygulaması için öncelikle yüzeye yetecek kadar astar boş ve temiz bir kovaya aktarılır. Eğer astar boya kullanıma hazır üretilmemişse kesinlikle inceltilmesi gerekmektedir. İnceltme işlemi için öncelikle ürünün kullanma talimatı okunmalıdır. Üretici firmanın belirttiği inceltme oranları öğrenildikten sonra yapılmalıdır. Astarın içine doğru oranda inceltici girilir ve homojen bir hele gelinceye kadar karıştırıcı matkap ya da tahta parçası ile karıştırılır.

 

Uygulamaya hazır hele getirilen antipas demir yüzeyine fırça ve rulo yardımı ile uygulanır. Astar boya uygulaması tek kat olarak uygulanmalıdır. Uygulama yapılırken yüzeyde eksik ve atlama yapmamaya özen gösterilmelidir. Astar boya uygulama işlemi tamamlandıktan sonra kuruması için bir süre beklenmelidir. Astar boyaların ortalama kuruma süreleri 24 saattir ama farklı marka ürünlerinde bu süre farklılık gösterebilir.

 

Paslı Demir Nasıl Boyanır

Antipas uygulaması yapıldıktan ve kuruduktan sonra son kat boya uygulamasına geçilir. Yine astar boyada olduğu gibi öncelikle boya kullanıma hazır değilse eğer inceltilmesi gerekir. Astar boyada belirttiğimiz gibi son kat boyayı da aynı şekilde talimatlara uyarak hazırlanmalıdır. Hazırlanan boya rulo ve fırça veya boya tabancası yardımı ile metal yüzeyine uygulanır. Uygulama isteğe bağlı olarak 1 veya 2 kat halinde uygulanır.

Cevap bırakın