Duvara Astar Boya Nasıl Yapılır

Duvara Astar Boya Nasıl Yapılır

Duvara astar boya nasıl yapılır. Son kat boyasının duvar yüzeyine daha iyi tutunması ve boyanın örtücülüğünün daha etkili olması için boya öncesi yapılan bir uygulamadır. Astar boya uygulandığı yüzeydeki tuzu emerek zeminde sert dayanıklı bir tabaka oluşturur. Onun için tüm boya uygulamalarında kesinlikle astar kullanılmasını öneriyoruz. Astar kullanılmadan direkt olarak son kat boyası yapılan tavan ve özellikle duvar yüzeylerinde bir çok problemle karşılaşılıyor. Bu sorunların bazılarını listeleyecek olursak.

 

En çok rastlanan problemler şunlardır.

  • Duvar yüzeyinde soyulma ve dökülmeler
  • Kısa bir zaman sonra boya renginde solma
  • Bölgesel olarak yüzeyde kabarmalar
  • En ufak darbelere karşı bile çabuk çizilme

 

Astar Boyanın önemini anlattıktan sonra çeşitlerine geçebiliriz. Çeşitlerinden kastımız her yüzey için ayrı bir astar vardır. Biz duvar yüzeyleri için olanları anlatacağız bu yazımızda. Alçılı duvar yüzeyleri için Alçı Astarı kullanılırken. Boya türü değiştiğinde ise Dönüşüm Astarı kullanılıyor. Dönüşüm astarları genelde saten boyadan Silikonlu Boyalara geçişte kullanılır. Ayrıca Saten Boyadan Su Bazlı boyalara ve Plastik boyalara geçişte de dönüşüm astarı kullanılır.  Astarları gruplara ayıracak olursak.

 

Astar Boya Çeşitleri

  • Alçı Astarı
  • Dönüşüm Astarı
  • Transfer Astarı
  • Bürüt Beton Astarı
  • Dekoratif Ürünlerin Kendine Özel Astarları

 

Astar boya kullanmadan önce kullanacağınız duvar yüzeyine uygun olup olmadığını bilmelisiniz. Eğer bu konuda tecrübeniz yoksa bir uzmandan yardım almanızı öneririz. Astar uygulamalarında doğru ürün tercihi kadar ürünün kalitesi de çok önemlidir. Boyamızı alırken kaliteli ve marka bir boya olmasına dikkat ediyorsak astar boyamızı alırken de aynı özeni göstermeliyiz. Aksi halde Dünyanın en kaliteli boyasını da kullansak istediğimiz sonucu ve verimi alamayız. Onun için boya da olduğu gibi astar da kalite önemlidir.

 

Ön Hazırlık

Yüzeye astar uygulamadan önce mekanı uygulamaya uygun hale getirmelisiniz. Bunun için alandaki Size engel olabilecek eşyaları orta bir yere toplayın. Astar uygulaması esnasın da sıçramalara karşı üzerlerini hışır naylon branda ile kapatın. Aynı şekilde yerleri de kalın mavi naylon branda ile kaplayın ve süpürgelikleri maskeleme bandı ile kapatın.

Duvara Astar Boya Nasıl Yapılır

Astar yapacağınız alana yetecek kadar astarı boş ve temiz bir kovaya boşaltın. Astar boyanın ambalajı üzerinde yazan inceltme oranını okuyun. Doğru oranda inceltici ekleyin ve homojen bir hale gelinceye kadar bir tahta parçası yardımı ile karıştırın. 2-3 dakika karıştırmanız yeterli olacaktır. Daha sonra fırça ile köşeleri kestirin. Kestirme işlemi bittikten sonra saten rulosu ile geniş alanlara astar uygulayın. Astar Boya tek kat uygulanır. Uygulama yaparken yüzeyde akıntı ve atlama yapmamaya özen gösterin. Ruloyu yüzeyde W veya V şekli çizerek duvarın ortasından başlayıp önce yukarı sonra aşağı götürüp getirerek uygulamayı yapabilirsiniz.

Cevap bırakın