Evde Ahşap Boyama Teknikleri Uzmanından Öğren
Evde ahşap boyama teknikleri öğrenmek istiyorsanız bu yazımızı sonuna kadar okumanızı tavsiye ediyoruz. Şimdi eski mobilyalarınızı atmadan önce bir daha düşünün. Mobilyalarınız üzerinde ufak tefek değişikler yaparak yepyeni bir görünüm elde etmeniz mümkün. Çok az bir maliyetle eski yıpranmış veya rengini beğenmediğiniz yeni ahşap mobilyalarınızı dilediğiniz gibi renklendirebilir ve yeni görünüm kazandıra bilirsiniz.
Evde ahşap boyama hakkında daha kapsamlı bir eğitim almak istiyorsanız Belediyenin ve özel kurs yerlerine gitmenizi öneririz. Öncelikle evinizdeki mobilyaları boyamaya karar verdikten sonra doğru ürün tercihi yapmalısınız. Ayrıca uygulamada kullanacağınız malzemelerin bir listesini de hazırlamanız gerekiyor.
Ahşap Boyama Malzemeleri Nelerdir?
- Ahşap Boyası
- Astar Boya
- Parmak Rulo
- Boya Fırçası
- Zımpara
- Ahşap Macunu
- Maskeleme Bandı
- Zemin Örtüsü
Ahşap Boyama Nasıl Yapılır?
Uygulamada kullanılacak malzemeleri tedarik ettikten sonra ilk olarak uygulama için uygun bir alan belirlemelisiniz. Ve etrafın batmaması için zemine koruyucu naylon branda serip boyamak istediğiniz mobilyayı bu alanda boyayabilirsiniz. Evde ahşap boyama teknikleri konumuzda artık uygulamaya başlayabilirsiniz.
Öncelikle tüm ahşabın yüzeyini zımpara yaparak işe başlamalısınız. Bunun için zımpara ile yüzeyde dairesel hareketler çizerek yüzeydeki pürüzleri giderebilirsiniz. Ve boyanın yüzeye daha iyi tutunmasını sağlamış olursunuz. Zımpara uygulaması bittikten sonra tüm yüzeyin tozunu almanız gerekiyor. Temizlik bezi kullanarak bu işlemi yapabilirsiniz. Ahşabın zedelenmiş bölümlerini ise ahşap macunu uygulayarak düzeltebilirsiniz.
En Pratik Evde Ahşap Boyama Teknikleri
Ön hazırlıkları tamamladıktan sonra artık boya uygulamasına başlamanın zamanı geldi. Öncelikle ahşaba nasıl bir uygulama yapacağınıza baştan karar vermelisiniz. Biz bu yazımızda en pratik uygulama olan sade boyama uygulamasını anlatacağız. İlk yapmanız gereken boyayı boyama kapına aktarıp uygulamaya hazır hale getirmek olmalıdır. Ayrıca boyanın bulaşmasını istemediğiniz yerleri maskeleme bandı ile kapatabilirsiniz.
İşe dar alanları boya fırçası ile uygulama yaparak başlamalısınız. Daha sonra geniş alanları rulo yardımı ile tamamlaya bilirsiniz. Uygulamayı 2 kat olarak yapmalısınız ve katlar arası kuruma süresine dikkat ederek ikinci kat boya uygulamasını yapmalısınız. Yapılan uygulamanın daha dayanıklı olması için boya uygulaması bittikten sonra zerine su bazlı vernik uygulaması yapabilirsiniz.
Cevap Yok