Balkon Nasıl Boyanır?

Balkon Nasıl Boyanır,  Balkon Boyama Fikirleri

Balkon nasıl boyanır. Evinizin ya da ofisinizin balkonunu boyamaya karar verdiniz fakat işe nereden başlayacağınızı bilmiyorsunuz. Şimdi adım adım aşama aşama öğrenme zamanı. Öncelikle boyamaya karar verdikten sonra ilk olarak boya markasına ve ne tür bir boya kullanacağınıza karar vermelisiniz. Şunu bilmelisiniz balkon boyası iç boyalara göre daha dayanıklı olmalıdır. İç cephe boyalarını balkona sürmeniz pek doğru olmaz. Dış cepheler için özel olarak üretilen dış cephe boyalarını tercih etmelisiniz.

 

Ön Hazırlık

Boya markası tercih ederken de kaliteli markaları seçmelisiniz. Daha sonra boya rengine karar vermelisiniz. Eğer bir apartman dairesin de oturuyorsanız ve binanın renginden farklı bir renk tonu kullanmayı düşünüyorsanız. O zaman boya rengine karar vermeden önce apartman yöneticisi ile görüşüp. Binanın renginden farklı bir renk kullanacağınızı belirtmelisiniz. Aksi halde binanın renginden farklı bir renk tonu kullanmanız sorun olabilir. Boyanın rengine de karar verdikten sonra sıra geldi bir malzeme listesi hazırlamaya. Uygulamada kullanacağınız tüm ürünleri ve yardımcı malzemeleri listeleyip satın almakla işlemlere devam etmelisiniz. İpucu Malzeme listesi hazırlamadan önce balkonun kaç metre kare olduğunu bilmelisiniz. Malzeme alırken satıcının sizin ne kadar malzemeye ihtiyacınız olduğunu bilmesi için boyanacak alanın metre kare bazın da ölçülerini bilmesi gerekiyor. Aksi halde size ya fazla malzeme verecektir ya da eksik malzeme verecektir.

 

Kalekim Sıva Nasıl Yapılır

Balkon nasıl boyanır Malzemeleri aldıktan sonra işe ilk olarak balkondaki eşyaları çıkarmakla başlamalısınız. Eşyaları dışarı çıkarttıktan sonra zeminin kirlenmemesi ve boya sıçramaması için kalın naylon branda ile kaplama yapmalısınız . Yerlere branda yaydıktan sonra uçlarını maskeleme bandı ile yapıştırmalısınız. Sonra balkonun tavanın da ve duvarındaki kabarmış hasarlı yerleri spatula ile kazıyıp tozunu aldıktan sonra kalekimle doldurmalısınız. Kesinlikle dış balkonlar da alçı ve benzeri malzeme kullanmamalısınız. Çukurların tam dolması için 2-3 defa kalekim uygulamasını tekrarlamalısınız. Son kat kalekimi çektikten sonra bir sıva süngeri yardımı ile daire şekli çizerek yüzeydeki çizgileri yok edebilirsiniz. Tavan ve duvardaki tamirleri bitirdikten sonra tüm yüzeye dış cephe astarı uygulamalısınız. Dış cephe astarı tek kat olarak uygulanır. İnceltme oranlarını ürünün üzerini okuyarak öğrenebilirsiniz.

 

Balkon Nasıl Boyanır

Dış cephe astar boya uygulaması bittikten ve kuruduktan sonra artık balkonu renklendirme zamanı geldi. Dış cephe boyasını ihtiyacınız kadarını başka temiz bir kovaya dökün ve doğru oranda inceltin. İnceltme oranlarını yazmıyoruz çünkü boyalar markadan markaya değişmektedir inceltme oranları. İnceltme oranını ürünün kovasının üzerini okuyarak öğrenebilirsiniz % kaç inceltici katılacağı yazar. Boyayı ayarladıktan sonra önce tavanları beyaza iki kat boyayıp sonra duvarları iki kat seçmiş olduğunuz renkle boyayabilirsiniz. Fakat tavan ve duvarı tek renk boyamayı düşünüyorsanız o zaman ayrı ayrı boyamanıza gerek kalmaz tek seferde tavan ve duvarı boyayabilirsiniz. Boyama uygulamalarına her zaman olduğu gibi önce kestirme yaparak başlamalısınız.

Daha sonra rulo ile geniş alanları boyamalısınız. Balkon boyası da tüm boyama işlerinde olduğu gibi 2 kat boyanır fakat boya kapatmamışsa 3-4 kat da boya sürülebilir.

Rulo ve Fırça Kullanmanın Püf Noktaları

  1. Kestirme yaparken fırçaya fazla boya yüklememeye özen gösterin ve fazla boyayı kovanın iç kenarına sürerek geri bırakın.
  2. İlk defa kestirme yapacaksanız önce alt kısımlarda biraz alıştırma yapıp tecrübe edindikten sonra üst kısımları yapın.
  3. Fırça izleri kalmaması için çizgi çizdikten sonra fırçayı yatay olarak kullanarak boyayı yüzeye eşit oranda yayın.
  4. Dış cephe de ip rulo kullanın, rulo ile boyama yaparken tavan da köşeden başlayın. Duvarda ise yukarıdan aşağı doğru ve W veya V şekli çizerek boyama yapın.
  5. Ruloyu kesinlikle kovanın içine daldırmayı, Ruloya boya yüklerken ruloyu kovanı iç kenarına hafifçe boyaya doğru iterek boya yüklenmesini sağlayın.
  6. Yüzeyde akıntı olmaması için boyayı eşit oranda ve tarama yaparak uygulayın.
  7. Birinci kat boya kurumadan kesinlikle ikinci kat boyayı uygulamayın.

 

Balkon Demirleri Nasıl Boyanır

Balkon nasıl boyanır Balkonun tavan ve duvarlarının boyama işlemleri bittikten sonra balkon demirinin boyasına başlayabilirsiniz. Demir boyamak için yağlı boya kullanmalısınız. Boyamaya geçmeden önce balkon demirinin zımparasını yapıp tozunu alıp ve paslı yerlerine Anti-pas sürmelisiniz. Balkon demirleri nasıl boyanır öncelikle boyayı ayarlamalısınız. Daha sonra parmak rulo ve küçük boya fırçası kullanarak balkon demirlerini boyayabilirsiniz. Yağlı boya uygulaması tek kat yeterli olacaktır ama siz dilerseniz 2 kat da boyayabilirsiniz. Yağlı boyayı inceltmek için sentetik tiner kullanmalısınız. Tiner kokusundan rahatsız olmamak için kokusuz tinerleri tercih edebilir. Ayrıca uygulama esnasında maske kullanabilirsiniz. Bu yazımız da size Balkon nasıl boyanır anlatmaya çalıştık umarız faydalı bir içerik olmuştur.

Cevap bırakın