Kapı Boyama 

Kapı Boyama

Kapı boyama işlemleri zor bir uygulama gibi görünse de. İşin püf noktalarını bilenler için bu keyifli bir uygulamaya dönüşüyor. Kapı boya rengi kadar malzemenin kalitesi de çok önemlidir.

Yapılacak uygulamadan daha iyi sonuçlar almak için yüksek kaliteli boya markaları tercih edilmelidir. Ürün ne kadar kaliteli olursa o kadar pürüzsüz bir işçilik ortaya çıkar. Ve de daha uzun ömürlü bir yüzey oluşur. Onun için Kapılarınızı boyamaya karar verdiyseniz ilk yapmanız gereken marka seçimi olmalıdır.

 

Panel kapı boyama nasıl yapılır

Kapıları boyamaya geçmeden önce ön hazırlık yapılmalıdır. Amerikan kapı boyamadan önce yerleri naylon branda ile kapatılmalıdır. Camlı olan bölümleri maskeleme bandı ile bantlanmalıdır. Kapı kolları sökülmeli veya kağıt bant ile koruma altına alınmalıdır. Ahşap kapıların boyanmasından önce mutlaka astar uygulanmalıdır. Alt yüzeyi Koyu renklere boyanmış kapılara da astar yapılmalıdır.

 

Kapı Boyama Püf Noktaları

Kapılarınızı boyamaya karar verdikten sonra kapılarınız için en uygun rengi seçmelisiniz. Kapı boya renkleri için firmaların renk kataloglarına bakabilirsiniz. Bu kartelalarda onlarca renk seçeneği bulunmaktadır. Normal boya kartelasından beğendiğiniz bir rengi makinadan ayarlata bilirsiniz.

 Malzemeleri

  • Panel Kapı Boyası
  •  Saten Rulo
  • Yağlı Boya Fırçası
  • Zımpara
  • Naylon Branda
  • Maskeleme Bandı
  • Temizlik Bezi
  • Maket Bıçağı
  • Temiz Boş Kova

Kapı Boyama Teknikleri

Profesyonel bir yardıma ihtiyacınız olursa boya badana ustası’dan yardım alabilirsiniz. Kapı yüzeyini boyamadan önce mutlaka zımpara yapılmalıdır. Hasarlı ve zedelenmiş yerleri macun ile yoklama yapılmalıdır. Rulo ve fırça mutlaka saten olmalıdır. Kapı yüzeyinde kullanmamanız gereken boyalar. Epoksi Boya, Sedef Boya, Plastik Boya, İç Cephe Boya, Duvar Boyası, veya yüzeye uygun olmayan Dekoratif Boya kullanmamalısınız.

 

Amerikan Kapı Boyama

Evde kapı boyama işlemleri. Zımparalamadan kapı boya yapılırsa. Boya yüzeye tutunamadığı için bir süre sonra kabarmaya ve soyulmaya başlayacaktır. Onun için zımparasız boya yapılmamalıdır. Ve tamir yerleri saten alçı ile yapılmamalıdır.

Kapı boya tabancası evin içinde kullanılırsa etrafa boya sıçratabilir. Bunun için en sağlıklı kapı boya yöntemleri rulo ve fırça ile yapılandır. Uygulama işlemi iki kat olmalıdır. Ama eğer boya kapatmamışsa 3-4 kat da uygulanabilir. Kapı boya uygulamasından sonra daha dayanıklı olması için cila sürülebilir.. Şimdiden Kolay Gelsin.

Cevap bırakın