Kabarmış Duvar Nasıl Tamir Edilir? Duvar Tamiri

Kabarmış Duvar Nasıl Tamir Edilir? Duvar Tamiri

Kabarmış duvar nasıl tamir edilir veonarım yapmak için gerekli malzemeler nelerdir. Birçok nedenden dolayı duvar yüzeylerinde kabarmalar meydana gelebiliyor. Duvar kabarmasını iki başlıkta ele alabiliriz boya kabarması ve sıva kabarması olarak. Peki bu sinir bozucu görünümü ile duvar kabarmaları neden oluşuyor.

Yüzeydeki boya kabarmalarının başlıca nedenleri şunlardır. Kalitesiz boya kullanımı, Yanlış yapılan boya uygulamaları sonucu, Uygulamada Astar boya kullanılmaması, Zımpara sonrası yüzeyin tozunun alınmadan boya uygulanması. Boya uygulamasında kuruma süreleri beklenmeden yapılan boya uygulamaları. Gibi uzayıp giden birçok faktör vardır boya kabarma ve soyulmasının nedenleri arasında.

Kabarmış duvar nasıl tamir edilir Sıva kabarma ve yüzeyden kopmalarının ise başlıca nedenleri şunlardır. Parlak yüzeye uygulanan sıvalar sunucu. Daha önce boyalı olan duvarlara hiçbir işlem yapılmadan direkt olarak uygulanan sıvalar. Yüzeyde kazıma yapılmadan ve Sıva astarı uygulaması yapılmadan yapılan alçı uygulamaları sonucunda duvar yüzeyinde kabarmalar oluşur.

Duvar Tamiri Nasıl Yapılır

Kabarmış duvar nasıl tamir edilir Öncelikle duvarın kabarmasına neyin sebep olduğu bulunmalıdır. Kabarma nedeni tespit edildikten sonra alınması gerekilen önlemler alınmalıdır. Sonra kabarmış bölümler spatula yarımı ile iyice kazınmalı ve yüzeyin tozu alınmalıdır.

Sonra çok derin olan çukur yerlere sıva alçısı uygulanmalı ve kurumaya bırakılmalıdır. Daha sonra tamir yerlerine saten alçı ve ya hazır duvar macunu çekilmelidir. Çukurların tamamıyla dolması için bu uygulama 2-3 defa tekrarlanmalıdır. Tamir yerleri alçı uygulaması yapıldıktan sonra kuruması için bir gün işlemlere ara verilmelidir.

Duvar Nasıl Tamir Edilir?

Tamir yerleri kuruduktan sonra zımpara yapılarak yüzeydeki pürüzler giderilmelidir. Zımpara nasıl yapılır yazımızı okuyarak daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Zımpara uygulamasını tamamladıktan sonra tüm duvar yüzeyiniz tozu alınmalıdır. Sonra bir sonraki işleme geçilmelidir.

Kabarmış duvar nasıl tamir edilir konumuzda zımpara yapıldıktan sonra tüm duvar yüzeyine uygun astar kullanılarak astar boya uygulaması yapılmalıdır. Astar boya yapmak için önce astar boş ve temiz bir kaba ihtiyaç kadarı alınır ve içine inceltici girilerek ayarlanır. Sonra rulo ve fırça ile yüzeye uygulaması yapılmalıdır.

En son uygulama son kat boya uygulamasıdır. Önce boya doğru oranda inceltilir Boya Nasıl İnceltilir yazımızı okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz. Boya ayarlandıktan sonra önce tavan dipleri, Kapı, Pencere, Süpürgelik, Priz duvar köşeleri kestirme yapılır. Sonar rulo ile geri kalan alanlar boyanarak birinci kat uygulama tamamlanır.

İkinci kat boya uygulaması için 5-6 saat bekledikten sonra birinci kat uygulamada olduğu gibi yine aynı şekilde boya duvara uygulanarak boya uygulama işlemleri tamamlanır.

Cevap bırakın