Damlatmadan Tavan Nasıl Boyanır

Damlatmadan Tavan Nasıl Boyanır

Damlatmadan tavan nasıl boyanır.  Boya uygulaması yapılırken rulo veya fırçanın yere boya damlatmasının birçok sebebi vardır. Bunlardan biraz bahsedecek olursak kullanılan Boyanın düşük kaliteli olması, uygulamada kullanılan aparatların yanlış seçilmesi, Boyanın çok fazla inceltilmesi, ve uygulamacının amatör olması gibi birçok faktör vardır. Bunlardan birkaçı bile doğru yapılırsa ortaya muazzam bir iş çıkartılabilir.

İlk dikkat edilmesi gereken boya kalitesidir tabi ki. Kötü bir ürünle profesyonel ustada olunsa ortaya iyi bir işçilik çıkmaz. Bu nedenle boya kalitesi çok önemlidir. Boya kalitesi ile ilgili bilgiye sahip olmayanlar büyük markaların birinci kalite Tavan boyasını tercih edebilirler. Önereceğimiz firmalar Marshall – Filli Boya – Dyo – Polisan-

İkinci olarak uygulamada kullanılacak aparatlar yani Rulo ve Fırça seçimi de en az boya kadar önemlidir. Rulo olarak Kırmızı saplı 20 No Saten rulo tercih edilebilir. Fırça olarak tahta saplı 3 No kestirme fırçası tercih edilmelidir. Ayrıca uygulama yapmadan tüm yerleri ve ev eşyalı ise eşyaların üzerleri ince hışır örtü ile kaplanmalıdır.

Üçüncü olarak boyanın doğru oranda inceltilmesi gerekli. Eğer %10 inceltilmesi gereken bir ürünü % 15 inceltilirse boya hem çok damlatma ve sıçratma yapar ve verisiz olur kapama gücü zayıflar. Bu sebeplerden dolayı ürün üretici firmanın belirlediği oranlarda ayarlanmalıdır. Boya kovasının yan kısmında inceltme oranları yazmaktadır buraya bakılarak inceltme işlemi tamamlanmalıdır.

Damlatmadan Tavan Nasıl Boyanır

Dördüncü olarak doğru uygulama yapılmalıdır. Boyama işlemine öncelikle rulonun ulaşamadığı bölümleri fırça ile boyama yapılmalıdır. Fırça kullanırken fırçayı kovaya batırarak boya yüklenir daha sonra fazla boya kovanın kenarına dokundurarak geri bırakılır. Boyanı yüzeye eşit yayılması gereklidir. Boya uygularken tarama işlemi çok iyi yapılmalıdır. Sonra rulo ile geri kalan kısımlar boyanır.

Rulo kullanırken boyanın damlatmaması ve tavanda boya izlerinin kalmaması için. Rulo 1m alanda git gel yapılarak boyayı yüzeye iyice yayarak uygulanmalıdır. Birinci kat uyulama tamamlandıktan sonra en az 3-4 saat sonra ikinci kat uygulama yapılmalıdır. Boyaların kuruma süreleri mevsimsel ve markadan dolayı farklılık gösterebilir.   2 kat boya uygulaması bittikten sonra gerekli görülen tavanlar bir kat daha boyanmalıdır. 

 

Cevap bırakın