Asansör Kapısı Nasıl Boyanır
Asansör kapısı nasıl boyanır ve hangi tür boyalar kullanılmalıdır. Paslı yıpranmış veya rengini değiştirmek istediğiniz asansör kapılarını aşağıdaki adımları izleyerek yenileyebilirsiniz. Öncelikle bu tip yüzeyler genellikle metal yüzeyler olduğu için kullanılacak boyanın bu yüzeye uygun bir ürün olması gerekmektedir. Bu sebepten alacağınız boyanın metal yüzeylere uygun olup olmadığını mutlaka sorun satış yetkilisine. Ayrıca boyanın kalitesi de çok önemlidir. Çok düşük kaliteli bir ürünle beklenilen sonuçları almanız pek mümkün olmayacaktır.
Asansör kapıları için düz bir boya yerine, Çekişlenmiş bir boya tercih etmelisiniz. Boyanızın tam silinebilir özelliği olmasına da dikkat edin. Ayrıca leke itici özelliği olan ve leke tutmayan bir ürün tercih etmenizi tavsiye ederiz. Su bazlı ve ya Yağlı boya yerine Hammerton kullanmanız daha iyi olacaktır. Burada herhangi bir boya markası vermiyorum siz kendiniz bu özelliklere sahip güvenilir ve bilindik bir boya markasını tercih edebilirsiniz.
Uygulama işlemleri ilk olarak dikkat etmeniz gereken noktaları bilmelisiniz. Bunlar kapının mekanik kısımlarıdır bu bölümlere boya temas etmesi durumunda asansör kapısı çalışmayacaktır. Genellikle kasasının üst kısmında bulunan bu bölümleri çok dikkatli boyamalısınız. Ayrıca boyanın değmemesini istediğiniz kısımları maskeleme bandı ile kapatmalısınız. Uygulama sırasında herhangi bir kazaya sebebiyet vermemek için asansörü kullanım dışı durumuna getirmelisiniz.
İşlemlere ilk olarak kapı yüzeyindeki kabarık yerleri kazıyarak başlamalısınız. Daha sonra tüm yüzeyi zımpara yapıp tozunu almalısınız. Kazıdığınız yerlere çelik macun uygulayarak bu bölümleri diğer yüzeyle eşit seviyeye getirmelisiniz. Bunun için hasarlı yerlere çelik macun çekin ve kurumasını bekleyin sonra zımpara yapıp tozunu alın. Astar boya uygulayın astar boyalar boyanın yüzeye daha iyi tutunmasını sağlar.
Asansör Kapısı Nasıl Boyanır
Boya uygulaması yapacağınız boya çekişlenmiş bir ürün olduğu için diğer boyalara göre uygulaması 3 kat daha sor gelebilir. Bu üründe mümkün olduğu kadar fırça kullanmamaya çalışın. Uygulamayı tek seferde tamamlayın tarama işlemini de tek sefer yapın. Önce fırça ile dar alanları sürün hemen ardından rulo ile geniş alanları boyayın. Rulo kullanırken çok fazla tarama yapmamaya ve yüzeye biraz fazla boya yüklemeye özen gösterin. İşeme kapının üst kısmından başlayıp alt kısmın da tamamlayın. Birleşim yerlerinin iz yapmaması için biraz hızlı uygulama yapın.
Birinci kat uygulama bittikten sonra en az 24 saat bekleyin. Daha sonra birinci katta olduğu gibi yine uygulamaya kestirme yaparak başlayın. Hammerton boyalarda hız uygulama yapmak çok önemlidir. İyi sonuç almak istiyorsanız biraz pratik uygulama yapmak durumundasınız. Uygulama yaptığınız esnada yüzeyde herhangi bir uygulama hatası gördüğünüzde o an müdahale etmeyin, kuruduktan sonra yapın. Çekişlenmiş bir boya olduğu için ekstra bir ilave boya veya tarama yaparsanız yüzeyi dahada bozarsınız. Boya uygulaması bittikten sonra asansör kapılarını bir gün kullanıma kapalı tutun, ertesi gün kullanıma tekrar açabilirsiniz.