Boyada Fırça İzi Nasıl Geçer
Boyada fırça izi nasıl geçer badana boya uygulamalarında sıkça karşılaşılan sorunlardan biri de rulo ve fırça izleridir. Duvar veya tavan yüzeyinde boyanın iz bırakmasının birçok nedeni olsa da en rahatsız edici olan fırça izleridir.
Bu rulo ve fırçaların yüzey de iz bırakmasının sebebi teknik bir uygulamadan dolayı olduğu düşünülse de aslında altında yatan birçok neden vardır. Sırası ile hepsine değinmeye çalışacağım. İlk olarak eğer yapacağınız badana boya uygulamasının sağlam ve kaliteli olmasını istiyorsanız kesinlikle kaliteli boya markalarını tercih etmelisiniz.
Boyada fırça izi nasıl geçer
Kaliteli ve sağlam bir boya uygulamasında kullanılan boyanın kaliteli olması büyük avantaj sağlar. Hem uygulama kolaylığı açısında hem de yapılan badana uygulamasından daha iyi sonuç alınması için boya kesinlikle kaliteli olmalıdır. Tabi ki sadece boyanın kaliteli olması yeterli olmayacaktır. Ayrıca uygulamada kullanılan diğer araçlarında rulo fırça gibi uygulama araçlarının da kaliteli olması gerekmektedir.
Boya Uygulama Aşamaları
Yapılan badana boya uygulamasından daha iyi sonuç almak için boya uygulama aşamalarını sırası ile yapmalısınız. Altta size ev badana boya uygulaması için bir sıralama listesi vereceğim bu listeye bakarak uygulamayı sıralı olarak yapabilirsiniz.
- Uygulama yapacağınız alanı uygulamaya hazır hale getirin
- Yüzeydeki kabarık ve çatlak yerleri raspa ile kazıyın ve tozunu alın
- Kazınan bölgelere tamir macunu uygulayın
- Tamir yerlerine zımpara uygulaması yapın
- Yüzeye astar boya uygulayın
- Sırası ile tüm tavanlara boya uygulayın
- Son olarak duvarlara boya uygulayın
Boyada Fırça İzi Nasıl Geçer
Kaliteli boya ve yüzeye uygun rulo ve fırça aldıktan sonra sıra geldi işin teknik boyutuna. Öncelikle boyanızı doğru oranda inceltin yani ne çok kalın olsun nede çok ince bir kıvamda olsun. Firmanın belirtmiş olduğu oranlarda inceltici girerek homojen bir kıvama gelinceye kadar karıştırın.
Fırça İzi Nasıl Yok Edilir
Kestirme yaparken fırça ile boyadığınız yerin üzerinden kadife parmak rulo ile geçin. Bu uygulama fırça izlerine yok edecektir. Ayrıca Kapı kenarı, Süpürgelik üstleri, ve Pencere kenarlarına maskeleme bandı çekerek bu fırça kullanmadan direkt olarak parmak rulo ile boyayabilirsiniz.
Tavan diplerini kestirme yaparken çizgiyi çektikten sonra fırçanızı yatay olarak kullanarak boyayı yayın yüzeye. Boya uygulamasına her zaman önce kestirme yaparak başlayın sonra rulo ile boya uygulayın yüzeye. Yüzeyde fırça ve rulo izi kalmaması için ve boyada dalgalanma olmaması için katlar arası kuruma sürelerini bekleyin.
Cevap Yok