Boya Nasıl Hazırlanır?
Boya nasıl hazırlanır boyamızı ayarlarken nelere dikkat etmeliyiz. Boyanızı nasıl inceltileceğini öğrenmek istiyorsanız aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz. Tavan duvar veya diğer yüzeylerin uygulamasından iyi sonuç almak istiyorsanız boyanızı doğru bir şekilde ayarlamalısınız. Ayrıca iyi bir performans için ürünün kalitesi de çok önemli bir faktördür. İsmi cismi olmayan düşük kaliteli merdiven altı boyalarla istediğiniz sonucu almanız pek mümkün olmaz. Bu sebepten dolayı alacağınız boyanın kaliteli ve güvenilir bir markanın ürünü olmasına dikkat etmenizi öneririz.
Boya hazırlamak için ihtiyacınız olacak gereçler. Geniş büyük ve temiz bir kova, boyayı karıştırmak için temiz bir karıştırma çubuğu, veya elinize plastik eldiven giyerek elinizle de karıştırma işlemini yapabilirsiniz. İnceltici ürünü ayarlamak için Su bazlı boyalar için Su kullanıyorsunuz. Tiner bazlı ürünler için ise tiner kullanıyorsunuz. Not tiner bazlı boyalarda farklı tiner türleri olabilir buna dikkat etmelisiniz. En çok kullanılan Sentetik ve Selülozik tinerlerdir.
İhtiyacınız olacak araç gereçleri hazırladıktan sonra ilk olarak yapmanız gereken aldığınız ürünün inceltme oranını öğrenmek olmalıdır. Bunun için boya ambalajının üzerine bakabilirsiniz. Burada herhangi bir oran belirtmiyorum çünkü her boya firmasını her bir farklı ürünü için önerdiği bir inceltme oranı bulunmaktadır. Fakat ortalama inceltme oranları duvar boyaları için % 10 tavan boyaları için %15-25 arasıdır. İşinizi sağlama almak için ürünün ambalajını okumanızı öneririm.
Boya Nasıl Hazırlanır?
Herşey hazırsa artık boyanızı hazırlamaya başlayabilirsiniz. Öncelikle boyama yapacağınız alan kadar boya ayarlayın. Ortalama 10 m’2 bir oda için 5,Lt boya kullanılır. Bu ölçüyü baz alarak bir kanıya varabilirsiniz. Önce boyanızı boş ve temiz kovaya dökün ve inceltici ekleyin sonra boya homojen bir kıvama gelinceye kadar karıştırın. Fırça ile küçük bir deneme yapın boyanı kıvamı çok kalın ise inceltici ekleyin, Çok ince ise boya ekleyin ve tekrar karıştırın. Sonra boyanızı uygulamaya başlayabilirsiniz.
Uygulamaya ilk olarak fırça ile kestirme yaparak başlayın. Bu alanlar rulonun giremediği ulaşamadığı alanlardır. Tavan boyuyorsanız önce tavanın diplerini varsa kartonpiyerleri ve perdelik arkalarını boyayın. Duvar boyuyorsanız kapı, pencere, süpürgelik, elektrik piriz, kalorifer petek, ve tavan birleşim yerlerini kestirme yaparak başlayın. Sonra rulo ile geniş alanları boya uygulayın.
Cevap Yok